Consiliere genetica+40 (747) 046 118Test RT-PCR SARS-CoV-2+40 (747) 246 371Luni - Duminica12:00-14:00

MDxHealth

Diagnosticul molecular in cancerul de prostata

Teste MDx Health
Teste Centogene
Farmacogenetica
Teste OncoDNApentru cancerul de prostata – ajuta la identificarea pacientilor cu probabilitate crescuta pentru cancerul de prostata agresiv, contribuind astfel la selectarea pacientilor ce pot beneficia, cu adevarat, de biopsia de prostata.

Biomarkerii analizati ajuta medicul sa stabileasca daca un pacient are o probabilitate crescuta sau scazuta de a dezvolta cancer de prostata si care sunt pacientii care pot evita biopsiile inutile.


SelectMDx

SelectMDx este un test neinvaziv, din urina (biopsie lichida) care masoara expresia a doi biomarkeri (ARNm pentru genele HOXC6 si DLX1)1. Testul ofera rezultate binare care, combinate cu factorii clinici de risc ai pacientului, ajuta medicul sa stabileasca daca:

• Pacientul poate avea beneficii ca urmare a unei biopsii si a diagnosticarii timpurii a cancerului de prostata, sau
• Pacientul poate evita biopsierea si poate fi monitorizat prin screening-ul de rutina.

SelectMDx


SelectMDx pentru cancerul de prostată pentru un diagnostic mai eficient si un tratament adecvat


Supradiagnosticarea, biopsiile repetate si complicațiile acestora fac din PSA un biomarker imperfect. O valoare crescuta a PSA-ului poate fi cauzata si de alti factori, in afara de cancer, cum ar fi: infectii, inflamatii sau hiperplazie prostatica benigna (BPH).

Utilitatea clinica a SelectMDx pentru cancerul de prostata este bine stabilita:

• Barbatii care în urma rezultatelor testului prezintă o probabilitate crescută pentru un cancer de prostata, pot beneficia, cu ajutorul biopsiei, de un diagnostic timpuriu si un tratament adecvat.

• Barbatii cu probabilitate scazuta pentru un cancer de prostata, pot evita biopsierea și complicatiile asociate, fiind monitorizati prin teste de rutina.

• Valoarea negativ predictiva a testului de 98% inseamna ca, daca testul identifica o probabilitate scazuta, medicul si pacientul pot fi 98% siguri ca pacientul testat nu are un cancer cu Gleason≥7 si poate evita biopsierea.1

• Testul are o acuratete predictiva foarte mare (AUC 0.87) pentru cancerul de prostata, care este semnificativ mai buna decat calculatorul de risc versiunea 2 Prostate Cancer Prevention Trial (PCPT).1

• Este recunoscut ca biomarker in diagnosticul cancerului de prostata, fiind mentionat in ghidurile EAU 20183

Referinte

1. Van Neste L, et al. (2016) Detection of High-grade Prostate Cancer Using a Urinary Molecular Biomarker-Based Risk Score. Eur Urol, Nov; 70(5): 740-748.

2. Govers TM, et al. (2018) Cost-Effectiveness of Urinary Biomarker Panel in Prostate Cancer Risk Assessment. J Urol. doi: 10.1016/j.juro.2018.07.034

3. Mottet N, et al. 2018 EAU Prostate Cancer Guidelines.

Un test, din biopsia de țesut initiala, pentru identificarea barbatilor cu risc de cancer de prostata nedetectat clinic.

1 din 4 biopsii este fals negativă. Aprox. 20-30% din pacienti primesc, după prima biopsie, un rezultat fals negativ.

Pentru cine?

– pacienții cu risc crescut, care au avut un rezultat histopatologic negativ, anterior, pot prezenta un cancer nedetectat (un rezultat de biopsie fals-negativ)

– evitarea biopsiilor repetate și procedurilor de screening inutile, ajutând la reducerea complicațiilor, a anxietății pacientului și a cheltuielilor asociate cu aceste proceduri.


Copyright by AMS 2018. All rights reserved.