Ce este Panorama?
Panorama este un test neinvaziv de screening prenatal (NIPT), care evalueaza riscul aparitiei unor tulburari genetice la bebelușul dumneavoastra incepand cu saptamana a 9-a de sarcina. Panorama analizeaza ADN-ul copilului (placentar) dintr-o proba de sange recoltata de la mama.
Panorama se poate face incepand cu saptamana a 9-a de sarcina.
Panorama se face dintr-o proba de sange recoltata de la mama, fara a exista vreun risc asupra fatului.
Panorama ofera consiliere genetica inainte si dupa efectuarea testului.
Mai mult de 500,000 de femei din peste 60 de tari au ales Panorama.
Detecteaza tulburari genetice pe care alte teste nu le detecteaza, cum ar fi sarcina molara, triploidiile si sindromul geamanului disparut.
Detecteaza sindromul Down cu o rata de precizie mai mare de 99%.
Este singurul test care face diferenta intre ADN-ul fetal si cel matern, reducand semnificativ procentul rezultatelor fals pozitive.
Are cea mai mare acuratete dintre toate testele NIPT in determinarea sexului fatului, recunoscuta prin studii publicate.
Are cea mai mare sensibilitate in cazul identificarii sindromului de deletie 22q11.2, (sindromul di George) sindrom des intalnit, cu manifestari severe si care poate afecta orice viitoare mamica, indiferent de varsta.
Panorama testeaza cele mai des intalnite anomalii genetice cauzate de prezenta in plus sau absenta unui cromozom in ADN-ul bebelusului. Panorama este singurul test prenatal neinvaziv (NIPT) de pe piata care testeaza triploidiile.
Un rezultat ’probabilitate redusa /’low risk’ indica o sansa redusa ca fatul sa fie afectat de una din anomaliile cormozomiale descrise, dar nu garanteaza cromozomi normali sau existenta unui fat sanatos.
Un rezultat ’probabilitate crescuta’ / ‘high risc’ indica faptul ca exista un risc crescut ca fatul sa prezinte una din anomaliile cromozomiale testate, dar nu confirma ca fatul manifesta boala. Testele de diagnostic prenatal, cum ar fi biopsia de vilozitati coriale (CVS) sau amniocenteza sau testarea bebelusului dupa nastere sunt recomandate pentru confirmare, inainte de a se lua orice alte decizii ireversibile. Medicul dumneavoastra va va comunica care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati, incluzand un consult de specialitate.
Exista sansa ca proba pe care ati oferit-o sa nu ofere un rezultat sau sa ofere un rezultat partial.
In functie de anumiti factori, exista posibilitatea solicitarii unei noi recoltari in vederea retestarii sau nu.