Consiliere genetica+40 (747) 046 118Test RT-PCR SARS-CoV-2+40 (747) 246 371Luni - Duminica12:00-14:00

Testul BRCA Extins

Afla despre riscul tau pentru cancerul
de san, ovar și endometrial

Testul BRCA Extins
Testul pentru cancerul ereditarFaceti primul pas cu testul BRCA Extins care analizeaza genele BRCA1 si BRCA2 și alte 17 gene, dintr-o proba de saliva.

Continut KIT de recoltare saliva

Testul BRCA Extins include:

• Kit-ul de recoltare saliva impreuna cu instructiunile de recoltare

• Raportul de analiza pentru BRCA1 si BRCA2 alte 17 gene

• Consiliere genetica, pe tot parcusul procesului de testare.

Urmariti acest filmulet pentru a vedea cat este de simplu sa recoltati o proba de saliva.


Testul analizeaza peste 2000 de modificari ale genelor BRCA și a altor 17 gene frecvent asociate cu riscul de cancer de sân, ovarian și endometrial. Datele stiintifice demonstreaza ca secventierea unui panel mai larg de gene ofera avantajul obtinerii unor informatii mai valoroase din punct de vedere clinic.

Variantele patogene au fost detectate de două ori mai frecvent la pacienții care au avut beneficiat de secvențierea multi-genica decât la cei care au avut optat doar pentru analiza BRCA1 și BRCA2. Aceste variante patogene au apărut într-o varietate de gene, incluzând CHEK2, ATM, PALB2, APC, BRIP1, PMS2 și RAD51C.

Rezultatul primit va poate ajuta sa va faceti un plan de ingrijire medicala care sa reduca riscul pentru cancerul de san, ovar și endometrial.


Ce trebuie sa faci?


Cereti-i medicului dvs. testul BRCA Extins sau comandati-l direct la noi.Recoltati proba de saliva conform instructiunilor din kit-ul de recoltare si sunati-ne pentru ca proba sa ajunga la noiPrimiti rezultatele dupa 3-4 saptamani de la recoltareElaborati, impreuna cu medicul dvs. un plan de ingrijire medicala


Rezultatele dumneavoastra


In buletinul de analiza veti gasi urmatoarele:

• Informatii clare referitoare la riscul genetic pentru cancer de san, ovarian și endometrial

• Informatii personalizate despre riscul pentru cancerul de san, ovarian și endometrial

• Modul in care dvs impreuna cu medicul dvs veti putea folosi aceste informatii pentru elaborarea unui plan de ingrijire medicala


De ce este importanta testarea genetica?


Riscul la femei

O mutatie BRCA1 poate creste riscul aparitiei cancerului de san pana la 81% si riscul aparitiei cancerului ovarian pana la 54% pana la varsta de 80 de ani.

O mutatie BRCA2 poate creste riscul aparitiei cancerului de san pana la 74% si riscul aparitiei cancerului ovarian pana la 12% pana la varsta de 70 de ani.

Screeningul genetic extins la pacienții cu cancer de sân crește rata de detecție unor variante care cauzează boala, ceea ce ar putea duce la o schimbare în planul de îngrijire, în comparație cu testarea limitată doar la BRCA1 și BRCA2.

Riscul la barbati

Mutatiile genelor BRCA1 si BRCA2 pot creste riscul aparitiei cancerului de san, melanomului si cancerului de prostate la barbati.

De asemenea, barbatii sunt la fel de predispusi de a avea mutatiile BRCA1 si BRCA2 ca si femeile si pot sa le transmita copiilor lor.


FAQ Test BRCA

Copyright by AMS 2018. All rights reserved.