fbpx
 

Bladder EpiCheck®- test epigenetic pentru cancerul vezical

Bladder EpiCheck® este un test epigenetic pentru cancerul vezical și reprezintă un instrument neinvaziv, modern în diagnosticul și supravegherea activă a cancerului de vezică urinară non-muscular invaziv sau limitat la mucoasă, dar și pentru carcinomul urotelial al tractului superior.

Biologia moleculară este definită de termenul minimalist. Reacții cât mai mici pentru rezultate cât mai prescise. Asta se întâmplă și la AMS Laborator Genetic atunci când prelucrăm testul epigenetic Bladder Epicheck® pentru diagnosticul și monitorizarea cancerului vezical non-muscular invaziv și a carcinomului urotelial al tractului superior.

Bladder EpiCheck® este aprobat FDA și inclus în ghidurile EAU.

În prezent, pacienții cu diagnostic de cancer de vezică urinară sunt monitorizați pentru recurență prin cistoscopii, procedură care poate fi incomodă și adesea stresantă, în special pentru pacienții vârstnici.

După tratamentul cancerului de vezică non-muscular invaziv, pacienții sunt monitorizați la fiecare 3-6 luni pentru următorii 2-4 ani, în funcție de riscul lor de recurență determinat clinic. Cei cu risc ridicat de recidivă, continuă să aibă o cistoscopie anuală, până la 10 ani.

Testul Bladder EpiCheck®  disponibil la AMS Laborator Genetic

În acest context, am adus în laboratorul nostru testul Bladder EpiCheck® dezvoltat de Nucleix, un test epigenetic pentru cancerul vezical, ce se realizează din urină și analizează modelele specifice de metilare a ADN-ului pentru a detecta reapariția cancerului de vezică non-musculo invaziv (NIMBC)  și / sau carcinomului urotelial al căilor urinare superioare (UTUC).

Performanța Bladder EpiCheck®

EpiCheck® poate fi alternat cu supraveghere standard, evitând până la 84% din cistoscopii inutile.

Cu 99% valoare predictivă negativă pentru cancerele de grad înalt, 91% sensibilitate HG și 84% specificitate acest test depășește toate celelalte teste disponibile.

În plus, testul Bladder EpiCheck® este acum inclus în ghidurile EAU – Asociația Europeană de Urologie și este implementat în practică clinică în mai multe țări europene, inclusiv în România și în Statele Unite.

De la prima etapă, ce constă în obținerea peletului celular și până la etapa de Real-Time PCR, respectiv amplificarea și detecția în timp real a modificărilor markerilor de metilare ADN, testul Bladder Epicheck® impune un protocol riguros de lucru, fapt ce asigură rezultate precise și decizii medicale informate.

Vă stăm la dispoziție cu studiile clinice referitoare la testul Bladder EpiCheck® și informații detaliate despre avantajele aducerii acestui test în practica medicală.📱 0747.046.118

Transformați supravegherea cancerului de vezică urinară non-muscular invaziv, de la cistoscopii invazive, cu consum intensiv de resurse, la un simplu test de urină neinvaziv.

Citiți mai multe pe pagina dedicată testului Bladder EpiCheck®