fbpx
 

Abordarea personalizată a cancerului

Ar putea exista opțiuni de tratament mai bune pentru tipul dvs. de cancer
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Cancer. Cancer cells in a growing tumor. Stages of carcinogenesis

Aflaţi cum vă ajută testul de biomarkeri să obţineţi cel mai bun tratament!

Cum funcționează cancerul?

Cancerul este numele dat unui grup de boli caracterizate prin proliferarea anormală a celulelor care pot invada diferite țesuturi ale corpului. În timp ce celulele sănătoase cresc și se divid într-un mod controlat, celulele canceroase se înmulțesc fără control.

Mutaţia celulară

Tumorile încep să se dezvolte atunci când o celulă dobândește o serie de mutații care îi permit să se dividă necontrolat.

Hiperplazie

Înmulțirea celulelor anormale determină creșterea volumului țesutului, fenomen numit hiperplazie. Pot apărea alte mutații, care afectează și mai mult controlul creșterii celulare

Displazie

Pe lângă faptul că prezintă o proliferare necontrolată, celulele au o formă anormală. Acum se spune că țesutul prezintă displazie. După un timp, pot apărea noi modificări genetice

Carcinom in situ

Celulele mutante devin și mai anormale ca dimensiune și aspect, dar pentru moment nu s-au răspândit în alte părți ale corpului. Acesta se numește carcinom in situ și poate rămâne (limita) la infinit în zona din care a apărut.

Cancer invaziv

Dacă modificările genetice dau celulelor anormale potențialul de a se răspândi la ganglionii limfatici și la țesuturile din apropiere, se spune despre cancer că este invaziv. Celulele sunt susceptibile de a da naștere la noi tumori (metastaze) în tot corpul.

De ce cancerul este unic?

FIECARE TUMORĂ ESTE UNICĂ ȘI TRATAMENTUL POATE FI PERSONALIZAT PENTRU FIECARE PACIENT
Cancer Cell - 3D Rendering
COMBINAŢIE UNICĂ DE MUTAŢII

Fiecare cancer are o combinație diferită de mutații în ADN-ul său. Acesta este ceea ce face ca o tumoră să fie unică.

Testarea biomarkerilor ajută la amprentarea/aflarea identității unui cancer.

DIFERITE TIPURI DE MUTAŢII

Există mai multe tipuri de mutații ADN: varianta cu o singură nucleotidă (SNV), ștergerea/pierderea sau inserția de nucleotide ADN (indel), fuziunea a două fragmente de ADN pentru a crea o oncogenă și amplificarea (copy/paste) a aceluiași fragment de ADN (CNV). Toate aceste mutații pot fi detectate prin testarea complexă a biomarkerilor.

https://amsgeneticlab.ro/wp-content/uploads/2021/12/brano-Mm1VIPqd0OA-unsplash-320x240.jpg
MDM2 (violet, foreground) binds to p53 (blue). Thus, the tumor suppressor p53 cannot bind to DNA and trigger the self-destruction of the cell. In the cytoplasm, a domain of MDM2 and MDMX (red) add ubiquitin to p53 targeting it for destruction by proteasomes.MDM2 may be a target for cancer chemotherapy.
PROTEINE TUMORALE

Pe lângă mutațiile ADN, o tumoră poate prezenta și multe proteine de suprafață care ar putea ajuta la identificarea celei mai bune terapii. OncoDEEP® include și analiza de patologie moleculară fiind capabil să evalueze nu numai ADN-ului tumorii, ci și proteinele acesteia. Proteinele tumorale sunt vizualizate folosind o tehnică de colorare a celulelor tumorale numită „imunohistochimie”.

Cum vă poate ajuta medicina personalizată?

Ultimele decenii au înregistrat progrese semnificative în înțelegerea biologiei cancerului, iar oncologii pot alege acum un tratament bazat pe prezența unor biomarkeri specifici. Testarea biomarkerilor și strategiile de tratament personalizate pot crește șansele de supraviețuire și pot evita tratamentele inutile și efectele lor adverse.

Terapiile ţintite

ȚINTIREA MOLECULELOR SPECIFICE

Terapiile ţintite au devenit cheie în medicina de precizie. Multe sunt în prezent în dezvoltare. Scopul lor este de a opri progresia tumorii prin inhibarea activității unor ținte specifice legate de progresia tumorii.

  • Factorii de creștere extracelulari care promovează formarea de noi vase de sânge (un proces numit angiogeneză). Aceste vase de sânge furnizează celulelor canceroase oxigen și substanțe nutritive și, prin urmare, sunt cruciale pentru extinderea tumorii și invazia de noi țesuturi.
  • Receptorii transmembranari. Acești receptori sunt localizați pe suprafața celulelor tumorale și se leagă de molecule extracelulare (semnale), cum ar fi factorii de creștere. Receptorii transmit ulterior informațiile semnal către alte molecule (proteine) din interiorul celulei.
  • Proteinele intracelulare care primesc semnalul transmis prin receptorii transmembranari. Ele promovează o varietate de procese celulare, cum ar fi creșterea tumorii, supraviețuirea sau invazia.
Research to cure the infection with targeted medical treatment with doses of pharmaceuticals and hospital medicine designed by scientists and doctors represented by bacterial virus cells with crosshairs target.

Terapiile hormonale

BLOCAREA ACŢIUNII HORMONILOR
Medical doctor using tablet PC with hormones therapy medical concept.

Hormonii sunt molecule importante din corpul nostru care reglează multe procese, cum ar fi creșterea, dezvoltarea și reproducerea.

Terapiile hormonale sunt medicamente utilizate pentru a bloca acțiunea sau producția de hormoni, încetinind sau oprind astfel creșterea anumitor tipuri de cancer care sunt sensibile la hormoni (însemnând că sunt dependente de un hormon pentru supraviețuire și/sau creștere). Tumorile sensibile la hormoni prezintă receptori hormonali pe suprafața lor, cum ar fi receptorii de estrogen și progesteron în cancerul de sân sau receptorii de androgeni în cancerul de prostată.

Imunoterapiile

STIMULAREA SISTEMULUI IMUN

Unul dintre principalele roluri ale sistemului nostru imunitar este acela de a apăra organismul împotriva infecțiilor și a altor agenți străini prin distingerea propriilor celule ale corpului nostru de elementele străine. Principalele celule imunologice sunt numite leucocite sau globule albe. Unele exemple includ macrofage și limfocite (celule natural killer, celule T și celule B).

Sistemul imunitar nu oferă doar o linie de apărare împotriva agenților străini, ci ne poate proteja și împotriva celulelor tumorale. Din păcate, celulele canceroase au mai multe strategii pentru a deveni „invizibile” pentru sistemul imunitar.

Scopul imunoterapiei este de a mobiliza propriul sistem imunitar al pacientului împotriva bolii. Există mai multe tipuri de imunoterapii, cum ar fi anticorpii monoclonali artificiali sau inhibitori ai punctelor de control imun. Acestea din urmă se leagă de molecule care inhibă sistemul imunitar, blocând acele molecule și reactivând sistemul imunitar.

Immunotherapy as a human immune system therapy concept as a biomedical or biomedicine oncology treatment using the natural cancer fighting properties of the body as a 3D render.

Ce testare cu biomarkeri vă oferim?

https://amsgeneticlab.ro/wp-content/uploads/2021/12/logo_oncodeep_full.png__300.0x185_q85_subsampling-2.png

O privire adâncă în tumoră!

ANALIZA TUMORILOR SOLIDE (stadiul III și IV)- TRANSFORMĂ INFORMAȚIILE BIOMARKERILOR ÎN STRATEGII DE TRATAMENT PERSONALIZATE
TIPUL DE CANCER

Tumori solide

UTILIZARE RECOMANDATĂ

La diagnostic sau la progresia bolii

PANELUL DE GENE

638 de gene

TIPUL PROBEI

țesut FFPE (nu mai vechi de 10 luni)

TIMP DE RĂSPUNS

< 2 săptămâni

Ce este OncoDEEP®?

OncoDEEP® este un test cuprinzător de biomarkeri conceput pentru a ghida tratamentul tumorilor solide metastatice avansate.

Când pacienții sunt diagnosticați cu un tip de cancer rar sau cu un cancer agresiv, când chimioterapia nu funcționează sau când cancerul reapare, OncoDEEP® vă poate oferi îndrumări clinice clare. Pornind de la un eșantion mic de țesut tumoral, testul este capabil să identifice vulnerabilitățile terapeutice ale unei tumori și să identifice opțiunile adecvate de tratament ale cancerului într-un proces rapid.

OncoDEEP® este cel mai cuprinzător test de biomarkeri disponibil pe piață. Acesta acoperă o gamă largă de biomarkeri de cancer selectați cu atenție pentru relevanța lor clinică și oferă o combinație unică de analize (testul NGS și testul IHC) care s-au dovedit a maximiza beneficiile clinice pentru pacienții cu cancer.

Într-un simplu test de biomarkeri și în mai puțin de două săptămâni, OncoDEEP® vă poate ajuta la:

  • Identificarea tuturor tratamentelor aprobate pentru cancer care ar putea fi eficiente pentru acest tip de cancer;
  • Definirea tipurilor de terapii pentru cancer la care pacientul este rezistent;
  • Identificarea studiilor clinice oncologice adecvate;
  • Înțelegerea motivului pentru care un tratament pentru cancer a încetat să funcționeze.

 

RECOMANDAT PENTRU:

  • Tumori solide stadiul 3-4 la adulți
  • Glioblastom la copii
  • Cancer primar necunoscut (CUP)

RECOMANDAT CÂND:

  • La diagnostic sau dacă tratamentul de primă linie nu este eficient
  • Recidiva cancerului
  • Cancere foarte agresive sau rare
  • Originea primară a cancerului necunoscută
https://amsgeneticlab.ro/wp-content/uploads/2021/12/logo_oncoselect_full.png__2387x568_q85_subsampling-2-e1653373944691.png
BIOPSIE LICHIDĂ ŢINTITĂ - ANALIZA BIOPSIEI LICHIDE DACĂ NU ESTE DISPONIBIL ȚESUT TUMORAL
TIPUL PROBEI

Biopsie lichidă

MATERIAL

2 probe de sânge

OncoSELECT: Paneluri inteligente de biopsie lichidă cu gene cheie selectate pentru fiecare tip de tumoră

SOLUȚIA DE BIOPSIE LICHIDĂ PENTRU MONITORIZAREA BOLII SAU DECIZIA TERAPEUTICĂ

OncoSELECT este o analiză rapidă și minim invazivă a ADN-ului tumoral circulant dintr-o probă de sânge pentru pacienții cu cancer pulmonar (NSCLC), colorectal și mamar (HR+ sau HER2+).

Este soluția perfectă pentru a identifica opțiunile terapeutice pentru pacienții cu cancer care nu au posibilitatea de a li se biopsia tumora sau a căror biopsie este prea veche. Poate fi folosit ca instrument de detectare a rezistenței la tratament la terapiile vizate (înainte de prima linie pentru a verifica eterogenitatea bolii, sau în timpul/după tratament pentru a verifica mutațiile de rezistență dobândite), precum și pentru monitorizarea progresiei cancerului.

TIPUL PROBEI:

Biopsie lichidă

RECOMANDAT PENTRU:

Următoarele tumori solide în stadiul IV la adulți:

  • Cancer pulmonar fără celule mici
  • Cancer de sân (HR+ și HER2+).
  • Cancer colorectal

PANELUL DE GENE:

De la 7 la 12 în funcție de tipul de cancer

MATERIAL:

2 probe de sânge (2 tuburi Streck de 10 ml)

https://amsgeneticlab.ro/wp-content/uploads/2021/12/oncofollow_liquid_biopsy_profiling.png__300.0x185_q85_subsampling-2.png
BIOPSIE LICHIDĂ PERSONALIZATĂ - BIOPSIE LICHIDĂ PERSONALIZATĂ PENTRU MONITORIZAREA PACIENȚILOR
TIPUL PROBEI

Biopsie lichidă

MATERIAL

2 probe de sânge

OncoFOLLOW: Prima biopsie lichidă personalizată de pe piață

MONITORIZAȚI PROGRESIA ȘI DETECTAȚI LIPSA DE RĂSPUNS

OncoFOLLOW este un test bazat pe analiza ADN-ului tumoral circulant din sânge. Este folosit pentru a monitoriza progresia tumorii (povara bolii) şi pentru a detecta lipsa de răspuns sau rezistenţa la tratament de îndată ce apare.

Acest test este personalizat pentru fiecare pacient, deoarece analizează până la 15 variante identificate anterior în tumora pacientului. În plus, secvențiază un panel fix de 40 de gene asociate cu răspunsul/rezistența la terapii țintite și imunoterapie și/sau cu mutații frecvente în cancer.

TIPUL PROBEI:

Biopsie lichidă

RECOMANDAT PENTRU:

Toate tumorile solide în stadiul IV la adulți care au fost secvențiate anterior (cu OncoDEEP® sau orice alt test care secvențiază mai mult de 100 de gene).

PANELUL GENE:

  • 40 de gene
  • Până la 15 variante identificate anterior în tumoră

MATERIAL:

2 probe de sânge (2 tuburi Streck de 10 ml)

Cu ajutorul acestor teste se obține un buletin genetic personalizat și unic pentru fiecare pacient

INSTRUMENT PERSONALIZAT

Panelul de gene este personalizat pentru fiecare pacient prin selectarea unui set de variante specifice pacientului, care au fost identificate în tumoră printr-un test anterior de secvențiere (cu OncoDEEP® sau cu orice alt test care secvențiază mai mult de 100 de gene)

O TEHNICĂ MINIM INVAZIVĂ

Dintr-o simplă probă de sânge, această tehnică minim invazivă permite urmărirea foarte atentă a răspunsului la tratament și identificarea unor noi ținte în cazul în care cancerul devine rezistent la terapia actuală și poate detecta recidiva mai devreme decât tehnologiile imagistice de rutină.