Testare pentru identificarea virusului SARS-CoV-2

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Testarea RT-PCR pentru identificarea virusului SARS-CoV-2

Testul RT-PCR SARS-CoV-2 este un test în timp real bazat pe reacția în lanț a polimerazei (PCR) pentru detectarea calitativă a acidului nucleic din SARS-CoV-2 la probele prelevate din tractului respirator superior. Rezultatele sunt utilizate pentru a identifica ARN SARS-CoV-2. ARN-ul Sars-CoV-2 este de obicei detectabil în probele orofaringiene și nasofaringiene în faza acută a infecției.

Proba biologică
Exudat orofaringian/nasofaringian

Testul SARS-CoV-2 RT-PCR în timp real vizează două regiuni distincte din genomul SARS-CoV-2: gena N și gena ORF1ab. Amplificarea ambelor ținte determină un rezultat pozitiv (detectabil) al testului, în timp ce amplificarea uneia dintre cele două ținte determină un rezultat neconcludent iar dacă niciuna din gene nu este amplificată, testul este negativ (nu poate fi detectat).

Probele cu rezultate de testare neconcludente vor fi confirmate printr-o a doua reacție PCR pentru gena ORF1ab
Rezultatele pozitive nu exclud infecția bacteriană sau co-infecția cu alte virusuri
Rezultatele negative nu exclud infecția cu SARS CoV-2 și nu ar trebui utilizate ca singură bază pentru deciziile medicale. Rezultatele negative trebuie combinate cu observații clinice, istoricul pacientului și informații epidemiologice

Test rapid de diagnostic in vitro pentru detectare calitativă SARS-CoV-2 (test antigen SARS-CoV-2)

Proba biologică
Exsudat nasofaringian

Principiul metodei: CerTest SARS-CoV-2 se bazează pe principiul unei analize imunocromatografice calitative, pentru detectarea calitativă a SARS-CoV-2 din probe de tampon nazofaringian de la pacienți suspectați de infectare cu COVID-19.

Banda constă într-o membrană de nitroceluloză acoperită în prealabil cu anticorpi monoclonali murini, pe linia de testare (T), în fereastra de rezultate, împotriva SARS-CoV-2 și cu anticorpi policlonali de iepure, pe linia de control (C), împotriva unei anumite proteine. Tamponul absorbant al etichetei/probei este pulverizat cu soluție de testare pentru etichete (anticorpi monoclonali murini anti-SARS-CoV-2) conjugați cu latex de polistiren roșu și soluție pentru eticheta de control (proteină de legare specifică) conjugată cu latex de polistiren verde, formând complexe conjugate colorate.

Prezenta liniei verzi de control apare în cazul fiecărei reacții pentru 1) verificarea adăugării unui volum suficient, 2) obținerea unui debit adecvat și 3) un control intern pentru reactivi.

Valoarea limită de detecție (tipică) CerTest SARS-CoV-2 este 1,0 ng/ml de proteină recombinantă SARS-CoV-2 sau 1×103 TCID50/ ml din 2019nCoV/SUA- WA1/2020.