fbpx
 

Cum ajută Signatera pacienții de-a lungul tratamentului lor pentru cancer

Signatera identifică boala reziduală minimă și permite pacienților oncologici să afle despre recidiva cancerului cu mult înainte să se reinstaleze cancerul.
Testul Signatera ajută pacienții de-a lungul tratamentului lor pentru cancer.

Cancerul fiecărei persoane este la fel de unic ca și amprenta degetelor noastre. Signatera este un test pentru boala moleculară reziduală care este personalizat pentru setul de mutații tumorale al fiecărui pacient și poate identifica mai devreme decât testele tradiționale dacă cancerul încă este prezent.

Cum ajută Signatera pacienții de-a lungul tratamentului lor pentru cancer

Anxietatea de scanarea imagistică este foarte reală pentru mulți pacienți diagnosticați anterior cu cancer. Viața între două scan-uri creează anxietate și gânduri de teamă: se întoarce cancerul? Prin luarea deciziilor în comun, mulți pacienți lucrează îndeaproape cu medicii lor pentru a încorpora Signatera în planul lor de tratament pentru a oferi informații suplimentare necesare pentru luarea deciziilor și pentru liniște sufletească. Anxietatea pacientului poate fi atenuată prin obținerea unei mai bune înțelegeri a progresului lor și să se simtă mai informați cu privire la modul în care își abordează opțiunile de tratament.

Signatera este validată în mai multe tipuri de cancer: colorectal, mamar, pulmonar si de prostată.

De ce Signatera?

Signatera este un test MRD de sânge utilizat pentru detectarea și supravegherea cancerului. Este personalizat pentru fiecare pacient. Este utilizat pentru evaluarea bolii reziduale moleculare și pentru monitorizarea răspunsului la tratament.

Un medic poate decide să folosească Signatera împreună cu examene de rutină de urmărire pentru a determina dacă:

  • Există semne de cancer care rămân în organism
  • Tratamentul (de exemplu, chimioterapie, radiații) funcționează
  • Cancerul recidivează
Înțelegerea rezultatelor testului Signatera

Rezultatul testului va fi fie pozitiv, fie negativ pentru prezența ADN-ului tumoral în sânge. Medicul va primi raportul testului și va putea discuta rezultatele și va putea răspunde la întrebări. Aceste rezultate oferă informații suplimentare și pot ajuta în stabilirea planului de tratament.

IMPORTANT: Rezultatele negative ale ctDNA se pot schimba în timp. Un rezultat negativ al testului MRD nu garantează că nu va fi niciodată cancerul detectat în viitor. Acesta este motivul pentru care se recomandă monitorizarea continuă cu testul Signatera, conform indicațiilor medicului, pentru detectarea precoce a bolii reziduale.

Rezultat negativ

Un rezultat negativ indică faptul că ADN-ul tumorii nu a fost detectat în sânge și că cel mai probabil cancerul nu va recidiva dacă este vorba despre un cancer în stadiu incipient.

Dacă este cancer metastatic, un rezultat negativ poate însemna că tratamentul a putut scădea cantitatea de celule canceroase la niveluri nedetectabile, ceea ce înseamnă că tratamentul a fost eficient.

Rezultat pozitiv

Un rezultat pozitiv indică faptul că ADN-ul tumorii a fost detectat în sânge și înseamnă că există un risc mai mare de revenire a cancerului dacă este vorba despre un cancer în stadiu incipient. Medicul oncolog poate continua să monitorizeze nivelurile de ctDNA pentru a evalua răspunsul tumorii la tratament.

 

Să ştii mai devreme, contează!