fbpx
 

Testul Panorama – Precizie non invazivă pentru o sarcină fără probleme

Zilele trecute am fost invitat să fac o vizită în cadrul AMS Laborator Genetic pentru a afla mai multe despre un test de screening revoluționar, non invaziv, pe care viitoarele mame îl pot face. Și care le poate oferi informații extrem de interesante despre sarcina lor. Sunt sigur că e în interesul tuturor viitorilor părinți să știe că sarcina decurge fără probleme. Așadar iată tot ce trebuie să știți despre Testul Panorama, de la felul în care se recoltează probele, până la eficiența pe care a dovedit-o pe plan internațional.

Despre AMS Laborator Genetic

AMS Laborator Genetic a fost înființat în anul 2016 și este parte a grupului BATM din Israel. Divizia de genetică din România a fost realizată în parteneriat cu NATERA, una dintre cele mai mari companii de testări și diagnostice genetice din lume. Aceasta are rădăcinile în California, SUA. În urma acestei colaborări a rezultat implementarea testului de screening prenatal neinvaziv Panorama, despre care vă voi povesti mai multe în acest material.

Ce este Testul Panorama?

Așa cum este firesc, încep prin a vă povesti exact ce este testul Panorama, cum se recoltează probele și în ce fel ajută viitoarea mamă în tot parcursul sarcinii sale.

Ei bine, acesta este un test genetic de screening prenatal, non invaziv. Prin intermediul unei singure recoltări de sânge de la mamă, aceasta poate afla date extrem de importante despre viitorul copilului său. Pornind de la riscul unor anomalii genetice, până la acuratețea sexului.

Testul de screening prenatal evaluează riscul de apariție a unor tulburări genetice, informațiile putând fi descoperite începând cu săptămâna a 9-a de sarcină. Mai exact, Testul Panorama analizează ADN-ul liber circulant al fătului, dintr-o probă de sânge care este recoltată de la mamă.

Ce informații putem afla despre copilul nostru, după ce facem testul Panorama?

În timpul sarcinii, o parte din ADN-ul copilului ajunge în circulația sangvină a mamei. Iar tehnologia a avansat atât de mult în zilele noastre, încât o singură probă de sânge a mamei poate fi analizată în cele mai mici detalii. Testul e atât de amănunțit încât putem separa ADN-ul copilului. Apoi se poate evalua prezența unor anomalii genetice, identifica sexul copilului cu acuratețe de 100%, totul încă din săptămâna 9 de sarcină. Niciun alt test de screening prenatal nu reușește să facă toate aceste lucruri.

Acesta este singurul test care poate diferenția ADN-ul fetal de cel matern, prin metoda numită SNP (Single Nucleotide Polimorfism). Totul în condiții de maximă siguranță, dintr-o singură analiză, non invazivă.

Citește articolul integral pe www.daddycool.ro  >>>  https://daddycool.ro/parenting/testul-panorama-pentru-o-sarcina-fara-probleme